TZOB’dan don felaketine ilişkin açıklama: ’65 ilimizi etkiledi’

TZOB Başkanı Bayraktar: “Meyve Bahçelerinde Don Felaketi”

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, yaptığı açıklamada, 65 ilde meydana gelen don felaketinin meyve bahçelerini olumsuz etkilediğini belirtti. Bayraktar, son 30 yılın en düşük sıcaklık değerlerine ve eksi 20 derecelere kadar düşen sıcaklıklara tanık olduklarını ifade etti.

Bayraktar ve beraberindeki heyet, Kahramanmaraş’ta zirai dondan etkilenen bahçeleri ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Dulkadiroğlu ilçesinde ceviz ve üzüm üreticileriyle bir araya gelen Bayraktar, eksi 20 derece sonrası zirai donun etkilerinin görüleceğini ve birçok üründe verim kaybının yaşanacağını vurguladı.

Zarar Oranları Yüzde 100

Genel Başkan Bayraktar, yaptığı açıklamada, “65 ilde meyve bahçelerimiz don felaketinden etkilendi. Zarar oranları yüzde 100 seviyesinde. Başkanlarımızdan aldığımız bilgilere göre, kayısı, kiraz, ceviz, fıstık, badem, elma ve üzüm bahçelerimiz zarar gördü” şeklinde konuştu.

Bayraktar ayrıca, iklim değişikliğine dikkat çekerek, mevsim kaymalarının bitkisel ürünleri olumsuz etkilediğini belirtti. Bakanlık tarafından zirai dondan etkilenen üreticilere destek sağlanacağını da ifade eden Bayraktar, “Gaziantep, Hatay, Adana, Mersin ve Kilis illerinde birçok üründe zarar var. Bakanlığımız üreticilere maliyetler üzerinden destek verecek” dedi.

Bayraktar, “Önümüzdeki yıllarda bu don felaketinin etkisiyle bahçelerimiz ürün vermeyebilir. Bu afetin boyutunu değerlendirerek üreticilerimize yardımcı olmalıyız” şeklinde sözlerini tamamladı.

Related Posts

Kaçak elektrik kullanımını tespit eden sayaç geliştirildi

Dicle Elektrik, AR-GE birimi tarafından geliştirilen ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından onaylanan “Haberleşmeli Nötrsüz Sayaç” ile kaçak elektrik kullanımının önüne geçmeyi hedefliyor.

Bakan Kacır: “İstiyoruz ki KKTC bilişim adası olsun”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) bir “bilişim adası” olmasını istediklerini belirterek, “KKTC’yi sadece kendi çocuklarımızın değil, bütün dünyadan bilişimcilerin, dijital teknoloji alanlarında ürünler, hizmetler geliştiren insanların adresi haline getirmek üzere çalışmalara devam edeceğiz.” dedi.

Merkez Bankası’ndan TL’yi savunmaya yönelik yeni kararlar

19 Mart’ta İBB’ye yönelik başlayan operasyonların ardından TL’yi savunmak için bir dizi önlem alan Merkez Bankası’nın yeni kararları açıklandı. TCMB’nin, yabancı para mevduat için zorunlu karşılık oranını 200 baz puan artırmak da dahil aldığı kararlar belli oldu.

Her depremde çöken GSM operatörleri hakkında rapor hazırlanacak

En ufak bir depremde bile sorun yaşatan GSM operatörleriyle ilgili Türkiye Bilişim Derneği Genel Başkanı Kenan Altınsaat, altyapılarına dair bir rapor hazırlayacaklarını belirtti. Altınsaat,

Altında sert dönemeç uyarısı: Düşüş kaçınılmaz olacak

İş Yatırım’dan Şant Manukyan, altının ons fiyatında gerçek bir düşüş yaşanacaksa bunun merkez bankalarının satışlarından kaynaklanacağını söyledi. Jeopolitik riskler ve dolar likiditesi krizine karşı uyararak, “Altın yeniden 3bin 200 doların altına inebilir!” ifadelerini kullandı.

Çiftçi fiyat sormaya bile korkuyor: Hibe de yetmiyor, satış da yok!

Osmaniye’de tarımsal alet satışı yapan esnaf Mehmet Demir, çiftçinin alım gücünün dibe vurduğunu söyledi. “Fiyat artışları, gelir kaybı ve düşük kazançlar hem çiftçiyi hem bizi bitirdi” diyen Demir, Tarım Bakanlığı’nın teşviklerinin bile karşılık bulmadığını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir