Merkez Bankası Başkanı Karahan’dan zarar değerlendirmesi: ‘Zarar eden tek biz değiliz’

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Genel Kurulu Toplandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın 93. Hesap Dönemi’ne ilişkin Olağan Genel Kurulu, Başkan Fatih Karahan başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantı, Bankanın idare merkezinde yer alan salonda yapıldı. Genel kurulda, Banka Meclisi ve Denetleme Kurulu’nun 2024 yılı raporları değerlendirilerek kabul edildi.

Başkan Karahan, toplantıda 2024 hesap dönemine dair açıklamalarda bulundu. Hissedarlar ve temsilciler, bağımsız denetim süreci, gıda fiyatlarındaki gelişmeler ve Merkez Bankası’nın kâr-zarar durumu hakkında görüşlerini paylaştı.

Karahan, Bankanın öncelikli amacının kâr elde etmek olmadığını belirterek, “Merkez Bankası’nın hedefi bellidir, o da fiyat istikrarıdır. Tek haneli enflasyona inmeye çalışıyoruz. Yüzde 75’ten şu anda yüzde 38’e gelmiş durumdayız. Bu doğrultuda devam ederek en kısa sürede tek haneli enflasyona ineceğiz. Zarar eden tek Merkez Bankası biz değiliz. Birkaç sene içinde birçok zarar eden Merkez Bankası var. Bunun sebebi de yapılan parasal sıkılaşmadır. Birçok banka enflasyonla mücadele etmek için faiz oranlarında artışa gitmiştir. Bu yapılanlar o dönem gereklidir. Zarar etmesi ya da kar etmesi bir Merkez Bankasının etkinliğini azaltmadığı gibi artırmaz da” ifadelerine yer verdi.

Üye Seçimleri Gerçekleşti

Toplantıda ayrıca Banka Meclisi’nde boş bulunan iki ve Denetleme Kurulu’nda boşalan üç üyelik için seçim yapıldı.

Banka Meclisi üyeliklerine Başak Tanınmış Yücememiş ile Muhsin Kar seçilirken, Denetleme Kurulu üyeliklerine ise Melikşah Utku, Ramazan Güngör ve Bekir Bayrakdar getirildi.

Seçimlerin ardından toplantı sona erdi.

Related Posts

DİSK-AR raporu: Geniş tanımlı işsizlik oranı rekor seviyelerde!

DİSK-AR’ın TÜİK verilerinden yararlanarak yaptığı hesaplamalar, gerçek işsiz sayısının 12 milyona dayandığını ortaya koydu.

Temu’da fiyatlar arttı: Vergiler yüzde 145’e çıktı

Çin merkezli e-ticaret platformu Temu, ABD’ye gönderilen ürünler için ‘ithalat ücreti’ adı altında yaklaşık yüzde 145 oranında ek maliyet getirmeye başladı.

Her 10 otomobilden 6’sı yurt dışına gönderildi

OYAK Renault ve TOFAŞ’ın fabrikalarının bulunduğu Bursa’da, yılın ilk 3 ayında günlük üretilen 1206 otomobilden 731’i ihraç edildi.

Dolar ve borsa yatırımcıları dikkat! Faiz artışı piyasada dengeleri değiştirdi

İşte yeni tahminler Yurt içi yatırımcıların gözü kulağı borsa ve dolarda… Merkez Bankası’nın son hamlesinin ardından faizler cazibesini artırırken bu süreçte borsa ve dolardaki seyir de merak ediliyor. Geçen haftayı yükselişle tamamlayan borsada bazı sektörler öne çıkarken, dolardaki hareketlenmeler de dikkat çekmişti. Uzman isimden borsa için ‘kademeli yükseliş’ tahmini gelirken, dolar için de yeni bir fiyat aralığı verildi. İşte dolar ve borsaya dair beklentiler… 

Yatırım hazırlıkları ve işbirlikleri savunma ve havacılık şirketlerine yaradı

Avrupa başta olmak üzere birçok ülkenin savunma yatırımlarını artırma kararı alması ve Türkiye ile de bu kapsamda işbirlikleri yapılması, hem küresel hem yurt içindeki savunma şirketlerinin hisselerinde kayda değer yükselişler olmasını sağladı.

Karaman-Ulukışla hattı Türkiye’nin Kalkınma Yolu’ndaki rolünü güçlendirecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Projesi’nin Türkiye’nin Kalkınma Yolu Koridoru’ndaki rolünü daha da güçlendireceğini belirtti. Bakan Uraloğlu, söz konusu projenin yıllık yük potansiyelinin 33,48 milyon ton, yolcu potansiyelinin ise 2,73 milyon kişi olacağını belirterek “Karaman-Ulukışla arasındaki seyahat süresi 145 dakikadan 50 dakikaya düşecek” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir