Hafta sonu üç sınav düzenlenecek

AA

ÖSYM Başkanlığı tarafından 12 Nisan Cumartesi günü Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı ve Elektronik Yabancı Dil Sınavı düzenlenirken, 13 Nisan Pazar günü ise Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı gerçekleştirilecek.

ÖSYM’den yapılan açıklamaya göre, 12 Nisan Cumartesi günü 2025-DİB-MBSTS ve e-YDS 2025/5, 13 Nisan Pazar günü ise 2025-ALES/1 gerçekleştirilecek.

DİB-MBSTS

DİB-MBSTS 44 ildeki 45 sınav merkezinde gerçekleştirilecek. Sınav için 102 bina ve 1708 salon kullanılacak.

Saat 14.45’te başlayacak sınav kapsamında, adaylar saat 14.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacak. Adaylara 60 soru için 90 dakika cevaplama süresi verilecek.

E-YDS

Adana, Ankara, İstanbul ve İzmir’de bulunan elektronik sınav merkezlerinde Farsça, Yunanca ve Bulgarca dillerinde uygulanacak e-YDS saat 13.45’te başlayacak. Sınavda adaylar saat 13.30’dan sonra binalara alınmayacak ve adaylara 80 soru için 180 dakika cevaplama süresi verilecek.

ALES

ALES, Türkiye genelinde 81 ilde ve yurt dışında Lefkoşa (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) ile Bişkek (Kırgızistan) olmak üzere toplam 94 sınav merkezinde yapılacak. Sınav için 409 bina ve 6 bin 881 salon kullanılacak.

Sınav saat 10.15’te başlayacak ve adaylar saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

50’şer sorudan oluşan sayısal ve sözel testler uygulanacak sınavda adaylara 150 dakika cevaplama süresi verilecek.

EK SÜRE VERİLECEKLER

Ek süre verilmesi uygun görülen adaylar, sınavlarda 30 dakika ilave sürelerini kullanabilecekler.

Kimlik kartını kaybeden, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında kimlik numarası ve fotoğraf bulunmayan adaylar için cumartesi günü saat 11.00-14.30 saatleri arasında, pazar günü ise saat 07.00-10.00 saatleri arasında il ve ilçe nüfus müdürlükleri açık bulundurulacak.

AYNI GÜNDE FARKLI FORMATLARDA SINAV ORGANİZASYONLARI

Öte yandan, açıklamada ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy’un değerlendirmeleri de yer aldı.

Sınav uygulamalarıyla ilgili bilgi veren Ersoy, şunları kaydetti:

Hafta sonu biri elektronik, ikisi kağıt tabanlı olarak düzenlenecek üç sınava toplam 220 bin 882 aday katılacak. Gaziler ile şehit ve gazilerin eş ve çocukları sınav ücretlerinden muaf tutulacak. Bu haktan 1619 aday yararlandı. Sınavlara 462 engelli aday katılacak. Engelli adaylar için gerekli düzenlemeler yapıldı. Sınavlarda emniyet personeli dahil 29 bin 664 görevli yer alacak. Farklı formatlarda ve 81 il ile yurt dışında gerçekleştirilecek bu sınav organizasyonları, ÖSYM’nin sahip olduğu teknik altyapı, insan kaynağı ve lojistik kapasitesinin ulaştığı seviyeyi ortaya koymaktadır. Sınavlara katılacak tüm adaylara başarılar diliyorum.

Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)

Related Posts

ÖSYM’den okul birincilerine önemli uyarı: Son gün yarın

ÖSYM, üniversite sınavına giren okul birincilerine önemli bir hatırlatmada bulundu. Öğrencilerden hatalı ya da eksik bilgileri yarına kadar e-Okul sistemi üzerinden düzetmeleri istendi.

Süphan Dağı eteğindeki Kef Kalesi’nde 49 “fil ayağı” gün yüzüne çıkarıldı

Süphan Dağı eteğindeki Kef Kalesi’nde 49 “fil ayağı” gün yüzüne çıkarıldı

Grammy ödüllü caz sanatçısı Meshell Ndegeocello, İstanbul’da konser verdi

Grammy ödüllü caz sanatçısı Meshell Ndegeocello, İstanbul’da konser verdi

Dünyada bu hafta bir dizi etkinlik sanatseverlerle buluşacak

Dünyada bu hafta bir dizi etkinlik sanatseverlerle buluşacak

Meteoroloji’den sıcak hava uyarısı! Meteoroloji Genel Müdürlüğü 6 Temmuz hava durumu raporu: Bugün hava durumu nasıl?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 6 Temmuz hava durumu raporu yayınlandı. Yapılan son tahminlere göre yurdun batı kesimlerinde hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi bekleniyor. Öte yandan Erzurum’un kuzey ve doğusu, Kars ve Ardahan çevrelerinde yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Peki bugün hava durumu nasıl? Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. İşte 6 Temmuz hava durumu raporu…

İKLİM KANUNU MADDELERİ VE İÇERİĞİ 2025 SON DAKİKA | İklim Kanunu yasası Meclis’ten geçti mi, kabul edildi mi? İklim kanunu nedir, içeriği nelerdir, teklif yasalaştı mı?

İklim kanunu maddeleri ve içeriği 2025 son dakika TBMM açıklamasıyla yeniden gündeme geldi. Temel amacı 2053 Net Sıfır Emisyon Hedefi ve Yeşil Büyüme olan Türkiye’nin ilk İklim Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Yeşil büyüme vizyonu ve net sıfır emisyon hedefi doğrultusunda iklim değişikliğiyle mücadeleyi amaçlayan Kanun, iklim değişikliği ile mücadelede esas olan sera gazı emisyonlarının azaltılması ve iklim değişikliğine uyum faaliyetlerini, planlama ve uygulama araçlarını, gelirleri, izin ve denetim ile bunlara ilişkin yasal ve kurumsal çerçevenin usul ve esaslarını kapsıyor. Buna göre ithal edilen malların gömülü sera gazı emisyonlarını ele almak için Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması kurulabilecek. Peki, iklim kanunu nedir, maddeleri ve içeriği nelerdir? İklim kanunu taslağı Meclis’ten geçti mi? İşte, iklim kanunu taslağı ve Meclis görüşmeleri hakkında bilgiler.