DMM’den İklim Kanunu hakkındaki iddialara yönelik açıklama

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden İklim Kanun Teklifi İddialarına Yanıt!

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda görüşülen İklim Kanun teklifi hakkında ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Yapılan açıklamada, “İklim Kanun teklifi ile ilgili çeşitli iddiaların gerçeği yansıtmadığı tespit edilmiştir. Kanun teklifi, karbon ayak iziyle bireylerin özgürlüklerinin kısıtlanacağı yönündeki iddiaların doğru olmadığını belirtmektedir. Karbon ayak izi ile insanların özgürlüklerinin kısıtlanması kesinlikle söz konusu değildir. Bunun yerine karbon ayak izinin azaltılması, sadece üretim yapan organizasyonları ilgilendiren bir konudur. Bireylerin haklarıyla hiçbir ilgisi yoktur” denildi.

“Emisyon Ticaret Sistemi adı altında Karbon Vergisi vatandaşın cebinden çıkacak” iddiası

Yapılan açıklamada, kanunda karbon vergisine dair hiçbir hükmün bulunmadığı vurgulanarak, karbon vergisi uygulamasının söz konusu olmadığı belirtildi. Emisyon Ticaret Sistemi uygulamasının ise sadece enerji yoğun üretim tesislerini kapsadığı ve bireyleri etkilemediği ifade edildi.

“Tarım yasaklanacak, istenilen ürün ekilemeyecek, meyve ağaçlarına el konulacak, hayvancılık yasaklanacak, yapay et yedirilecek, hayvan otlatmak yasaklanacak” iddiası

Açıklamada, iddia edilen senaryonun kanun metninde yer almadığı ve kanunun aslında afet ve kuraklık risklerine karşı ülkemizin tarımını, hayvancılığını ve doğal kaynaklarını korumayı hedeflediği belirtildi. Su ve gıda arz güvenliğini sağlamak amacıyla düzenlemeler yapıldığı vurgulandı.

“Paris Anlaşmasında küresel güçler tarım alanlarınıza el koyacak, toprağınız elinizden alınacak, istediğiniz ürünü ekemeyecekseniz ekseniz de ürünler sizin olmayacak” gibi iddialar

Paris Anlaşması’nın 2021 yılında TBMM tarafından onaylandığı ve Türkiye’nin kendi koşullarını ve kalkınma hedeflerini önceliklendirdiği belirtildi. Anlaşmanın kısıtlayıcı bir uygulamanın olmadığı ve olmayacağı vurgulandı.

Related Posts

BM Genel Sekreteri Guterres: Gazze’de öldürülen gazeteci sayısında keskin bir artış görüyoruz

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütünün (UNESCO) Dünya Basın Özgürlüğü Günü etkinliğinde başta Gazze olmak üzere çatışma bölgelerinde öldürülen gazeteci sayısında artış görüldüğü vurgulanarak, bu konuda hesap verebilirliğin sağlanması gerektiğine dikkati çekildi. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres “Çatışma bölgelerinde, özellikle Gazze’de öldürülen gazeteci sayısında keskin bir artış görüyoruz” ifadelerini kullandı.

ABD’nin Husilerle yaptığı ateşkesi, İsrail televizyondan öğrendi

ABD ile Yemenli Husiler arasında varılan ateşkes İsrail’i kapsamıyor. Trump yönetimi saldırıları durdurduğunu ilan etti ancak Husiler, yalnızca Amerikan hedeflerine karşılık verdiklerini savundu. İsrail’e yönelik tehditlerin süreceği mesajı Kudüs’te şaşkınlık yarattı. Ateşkes kararı önceden bildirilmediği için İsrail hükümeti gelişmeden Oval Ofis’teki açıklamayla haberdar oldu.

MHP’li meclis üyesi belediyenin kamerasına bant çekti, CHP’den cevap gecikmedi

CHP’li İzmit Belediyesi mayıs ayı meclis toplantısında MHP meclis üyesi Okan Karagöz, Ekrem İmamoğlu’nun 12 Ekim 2024’te bir otelde yapacağı görüşme öncesinde kameraları korumasının bantlamasına gönderme yaparak belediyenin kamerasını bantla kapattı. MHP’li Okan’a, CHP’li meclis üyesinden cevap gecikmedi.

AKP’li başkan ‘diplomasız’ diye görevden alındı

AKP Beylikdüzü İlçe Başkanı olan Ömer Çolak, üniversite mezunu olmadığı için genel merkez tarafından görevden alındı.

Bu ne perhiz bu ne ihale!

‘Kamuda tasarruf başarıyla sürüyor’ diyen Şimşek’in bakanlığı yeni araç ihalesiyle yandaşlara para aktardı.

Birleşik Krallık ve Hindistan “dönüm noktası” niteliğindeki ticaret anlaşmasını kabul etti

Birleşik Krallık ve Hindistan “dönüm noktası” niteliğindeki ticaret anlaşmasını kabul etti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir