ABD’de Yargıç, Hükümet Verimliliği Departmanı’nın Sosyal Güvenlik Verilerine Erişimini Kısıtladı

ABD Federal Yargıcı, Hükümet Verimliliği Departmanı Personelinin Sosyal Güvenlik Verilerine Erişimini Kısıtladı

ABD’de federal yargıç, Hükümet Verimliliği Departmanı (DOGE) personelinin, Sosyal Güvenlik İdaresince (SSA) muhafaza edilen milyonlarca kişinin bilgilerine erişimini kısıtladı.

Maryland Bölge Mahkemesi Yargıcı Ellen Hollander, işçi sendikaları ve emeklilerden oluşan bir grubun DOGE’ye karşı açtığı davaya ilişkin ihtiyati tedbir kararı aldı.

Hollander kararında, DOGE personelinin yalnızca kimlik bilgileri silinmiş, anonimleştirilmiş verilere erişebileceğini, bunun için ise öncesinde eğitim alıp, güvenlik soruşturmasından geçmeleri gerektiğini vurguladı.

DOGE’nin 20 Ocak’tan bu yana elde ettiği kimlik bilgileri içeren tüm verilerin imha edilmesine karar veren Yargıç Hollander, ayrıca personelin SSA yazılımında herhangi bir değişiklik yapmasını ya da mevcut kodları üçüncü kişilerle paylaşmasını da yasakladı.

ABD yönetimini savunmak üzere mahkemede bulunan Adalet Bakanlığı avukatı Bradley Humphreys, verilerin anonim hale getirilmesinin “aşırı derecede zahmetli” olduğunu savundu.

Davacıların avukatları ise kurumun tıbbi ve ruh sağlığı kayıtları ve engellilere ilişkin veriler de olmak üzere birçok hassas belgeye eriştiğine işaret ederek, bu verilerin “damgalamaya” yol açabileceğini ifade etti.

SSA Başkan Vekili Michelle King, 18 Şubat’ta DOGE’nin, kurumun veri tabanına erişim sağlamak istemesi üzerine görevinden istifa etmişti.

Yargıç Hollander, 21 Mart’ta DOGE’nin SSA tarafından muhafaza edilen milyonlarca kişinin bilgilerine erişimini geçici olarak engellemişti.

ABD Maryland Federal Yargıcı Deborah Boardman, 24 Mart’ta DOGE’nin, milyonlarca kişinin Personel Yönetim Ofisi (OPM), Eğitim Bakanlığı ve Hazine Bakanlığınca muhafaza edilen bilgilerine erişimini geçici olarak engellemişti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Sercan İrkin – Güncel

Related Posts

Evdeki en sinsi mikrop yuvası! Klozetten 75 kat daha kirli, salonda baş köşede duruyor

Evde en kirli yerin tuvalet olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. İngiltere’de yapılan bir araştırma, evdeki bu eşyanın klozet kapağından 75 kat daha fazla bakteri barındırdığını ortaya koydu. Özellikle evcil hayvan sahipleri için bu durum daha da endişe verici boyutlara ulaşıyor.

Bu belirtilere dikkat: Mevsim geçişi migreni tetikliyor!

Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ayhan Öztürk, ’’Hava basıncındaki değişimin de (barometrik) bazı kişilerde migren ataklarını başlatmaya neden olabilir. Özellikle ilkbahar, sonbahar gibi mevsim geçişlerindeki sıcaklık değişimlerine bağlı olarak yaşanan basınç farklılıkları migreni tetikleyebilir’’ dedi.

Bardağın içinde jele dönüyor! Suda şişen mucize: Magnezyumu roketliyor

Yaşam trendlerinin öncüsü haline gelen chia tohumu, küçük boyutuna rağmen büyük faydalarıyla dikkat çekiyor. Özellikle suda bekletilerek tüketildiğinde jel kıvamına gelen chia tohumu, magnezyum depolarını fulleyen faydalı bir etkiye sahip. Ancak tek faydası bununla sınırlı kalmıyor, vücuda sayısız etkisi var. İşte chia tohumunun etkileri ve doğru tüketim yöntemi.

Alerjik rinit baharla birlikte artıyor: Sinüzite dikkat!

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Merve Tunca, bahar aylarının başlamasıyla salgın hastalıkların yerini alerjik rinitin almaya başladığını belirterek, “Alerjik rinitte burun tıkanıklığı şikâyetinin üzerine ağız solunumu nedeniyle havanın daha kuru olduğu bölgelerde, boğazda kızarıklık ve ağrı şikâyetleri de eklenir. Akıntının sinüslerden burun içine rahat boşalamadığı bu tıkanıklık uzun sürdüğünde ise, sinüslerde biriken akıntılar nedeniyle bakteriyel enfeksiyon ile birlikte sinüzitle uyumlu şikayetler göz ardı edilmemelidir” dedi.

Kefir, alzheimer’a karşı koruyabilir mi? Uzmanından açıklama

Medipol Sağlık Grubu’ndan Hafıza Merkezi Diyetisyeni Beyza Tağraf, kefirin bağırsak iltihaplanmasını baskılayarak nöroinflamasyonun azaltılmasına katkı sağlayabileceğini belirtti. Tağraf, “Alzheimer’dan korunmak için yalnızca kefir yetmez, önce genel sağlık durumumuzu optimal seviyeye çıkarmamız gerekiyor” dedi.

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Bebeklerini sallayan, zıplatan ebeveynler dikkat: Hayati risk taşıyor!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir